sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Joulun ensi-harjoitus-leipomukset

Aikamoinen tauko sitten viime postauksen. Ollaan oltu koko perhe kipeänä koko viikko. Pikkumieskin oli ensimmäistä kertaa kipeänä. Viime sunnuntai-maanantai meni Iskelmän risteilyllä ollessa ja mukavaa oli, tosin flussani vain yltyi ja perjantaina oli pakko käydä työterveydessä ja tuomioksi annettiin keuhkoputkentulehdus. Olisi ehkä pitänyt hieman rauhallisemmin ottaa mutta eihän sitä tule ajatelleeksi kun on paikan päällä kuuntelemassa superhyvää musiikkia :)

Nyt on sitten kolmatta päivää istuttu neljän seinän sisällä. Eilen kaivoin viimevuotisen Leivotaan lehden joulunumeron kaapista eteisen mainos/lehtiläjästä. Lehdessä on maukkaan näköisiä joululeivonnaisia ja -makeisia ja muita joulureseptejä. Ensimmäiseksi kokeiluun pääsikin ihanan näköiset Minttupalat:
 
Tällaisia niistä PITI tulla...
 
 
... ja tällaisia niistä tuli. Missä meni vikaan?
 
 
Kuvatekstissä luki että minttupalat ovat satumaisen makeita.
Mun tekemät hmm minttupalat klöntit (?) oli niin äklömakeita joissa maistui pelkkä tomusokeri. Ja koostumus... tomusokerklöntti jäi kitalakeen kiinni ja sieltä sitä sai kovertaa lusikalla irti.. huh huh. Taitaa jäädä minttupalat tältä joululta tekemättä :D
 
 
 
Seuraavaksi leivotaan sitten joko vadelmatryffeleitä tai mausteisia näkkileipiä.

2 kommenttia:

  1. Joulun ystävänä eksyin tänne blogiisi. Näyttää ihanan tunnelmalliselta!
    Älä välitä noista minttunapeista.. Itse en olisi pystynyt edes noin hyvään lopputulokseen. Joulutortut valmistaikinasta ja -luumuhillosta ovat mulle tarpeeksi haastavia. Viime jouluna onnistuin, jes ;).

    VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle iloa päivään, kiitos siintä :)