torstai 4. marraskuuta 2021

Jouluruoka

Rakastan jouluruokaa. Lanttulaatikko ja kinkku on lempi jouluruokani.
Olen tehnyt jo vuosia itse porkkana- ja lanttulaatikot. Siitä tulee ihana joulufiilis. Meinaan taas tänä vuonna tehdä laatikot itse. Muista jouluruuista en oikein välitä. Mitään kalaruokaa en syö enkä rosollia. Jokin jälkiruoka olisi kiva tehdä. Pitää selailla muiden blogeja jos sieltä löytyisi jälkiruoka. Tai olisiko sinulla jokin jälkiruoka, jonka olet kokenut hyväksi ja helposti valmistaa?

Joulutorttuja ja -pipareita luultavasti leivotaan jouluksi. Pipareiden koristelu on hauskaa puuhaa lapsien kanssa. Muutama vuosi sitten tehtiin piparkakkutalo, mutta se on työläämpää, koska pitää seinät ja katto liimata sokerilla yhteen. 

Ostin viime jouluna porkkana- ja lanttulaatikko soseet pakkaseen. Pitäisi katsoa onko niissä vielä päivämäärää, että voisi tehdä ennen joulua parit harjoitus laatikot. Yleensä teen laatikot ihan oikeista porkkanoista ja lantuista. Lantun pilkkominen on vaan melkoisen voimaa vaativa. Olen kerran maistanut imellettyä perunalaatikkoa ja se jäi siihen yhteen kertaan. Ehkä jos kokeilisi uudestaan maistaa jonkun muun valmistamaa laatikkoa niin makuelämys voisi olla ihan toinen.

Muutamana vuonna ollaan äitini kanssa jaettu joulukinkku. Turhaa ostaa molempien kinkku, koska siitä kuitenkin jäisi ylimääräistä. 

Viime viikolla ostettiin kinkku ja syötiin ensimmäinen jouluruoka. 😅

Joulun jälkiruuaksi valikoitui tämä Annas piparkakkujäätelö. Ihan törkeän hyvää jäätelöä. Kannattaa maistaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tuo minulle iloa päivään, kiitos siintä :)